Verkiezingsprogramma 2022 samengevat

De gemeente Bergen gaat goed, kan beter. STEM VVD !
 
Wonen, werken, leven; Samen doen we het!

De VVD Bergen staat voor de vrije ontwikkeling van elk persoon. De overheid is er voor die mensen die dat niet zelfstandig kunnen. Dit willen we met zo min mogelijk regels. De VVD Bergen wil dat de gemeente kijkt naar wat wél kan in plaats van wat niet mág.

Iedere persoon is daarnaast zelf verantwoordelijk voor de invloed die hij heeft op de eigen persoonlijke omgeving. De gemeente stelt de regels en zorgt dat deze worden nageleefd door te handhaven.

Vrijwilligers en verenigingen zijn ontzettend belangrijk en moeten de ruimte krijgen om ideeën te ontwikkelen en uit te voeren.

Zo zorgen de dorpsraden mede voor de leefbaarheid. Die is in onze dorpen is belangrijk. De gemeente heeft het overzicht en moet de ruimte bieden om die leefbaarheid te garanderen. Dat kan door initiatieven te faciliteren en zelf kansen om de leefbaarheid te vergroten te zien en te benutten.

Met een mix van ervaring en jonge aanwas wil de VVD Bergen vooruit. Maikel en Pepijn zijn het gezicht van de campagne. Het zijn betrokken mannen met een mening die de kansen zien om de hele gemeente Bergen vooruit te helpen. Door verenigingen te steunen, woningbouwplannen uit te dragen en ondernemers de ruimte te bieden, geloven we in een positieve groei op alle fronten.

 

  • Wonen en werken

Voldoende en betaalbare woningen zijn nodig. De gemeente moet daarin actiever worden.
De Flammert is belangrijk voor de werkgelegenheid, dat vereist meer ruimte en vergroening.

  • Landbouw en natuur

Natuur én landbouw zijn belangrijk in onze omgeving. Landbouwondernemers verdienen de ruimte om te kunnen blijven ondernemen. Groei van de glastuinbouw moet mogelijk blijven.

  • Energie en klimaat

Energie-onafhankelijk met eigen schone energie. Het Wells-Meer moet winstgevend worden en die energie is er voor ons. Onze inwoners zullen daarvan financieel profiteren.

  • Zorg en welzijn

Door slim om te gaan met vraag en middelen kunnen we de zorg die nodig is, blijven garanderen. Het is de taak van de gemeente om gezond leven te stimuleren en ondersteunen.

  • Cultuur

Wij zijn trots op onze verenigingen, die geven levensvreugd. Mooie oude gebouwen krijgen een nieuw monumentenbeleid. Dialecten blijven bewaard en worden op school aangeprezen

  • Eigen onderwerp

Behoefte om samen een wens of doel te bereiken via sport, carnaval of andere maatschappelijke activiteiten, leeft enorm. De VVD staat voor een bloeiend verenigingsleven in Bergen!